Radiomaker blijf bij je leest: Doe zelf waar je echt goed in bent

Radiomaker blijf bij je leest: Doe zelf waar je echt goed in bent

Radiomaker blijf bij je leest: Doe zelf waar je echt goed in bent

Een radiomaker is een duizendpoot. Of beter, zou een duizendpoot moeten zijn. Er komt heel wat op je af als je besluit een radiomaker te worden, of als je een radiomaker bent. Soms wordt je meegesleurd in de irritante wereld van de administratie. In feite is elke radioprogrammeur die geen vast contract heeft een zzp’er of een MKB’er. Ik ken genoeg zelfstandige radiomakers die non-stop irritatie ervaren doordat ze de rompslomp erbij krijgen.

 

Taken van een radiomaker

Iedere Radio maker weet dat hij of zij per week zo’n 70 of meer uur werkt. Dat je geen tijd hebt om ziek te zijn. Dat je gewoon doorwerkt, want niemand anders doet het voor je. Ben je klaar met jouw werk, dan wacht de administratie. Ook die wil bijgehouden worden, want dat is het vlot waarop beslissingen drijven.

* Hoeveel loon kun je deze maand opnemen?

* Is er geld voor een extra aankoop?

* Hoeveel krediet is er nog voor een investering?

* Kunnen de belastingafdrachten betaald worden?

* Hoeveel voorraad is er nog?

* Is al nieuw materiaal besteld?

Deze een vele andere vragen kunnen direct beantwoord worden als de administratie op orde is.

 

Ondersteuning voor jou zodat je kunt focussen op de airwaves

Je moet keuzes maken. Om jezelf te beschermen tegen een burn-out. Om er voor te zorgen dat geen extra kosten ontstaan, puur omdat de administratie niet goed gevoerd wordt. Om te voorkomen dat je verkeerde besluiten neemt. De beste raad voor een ondernemer is dan ook: “Doe dat zelf waar je goed in bent en laat anderen zoveel mogelijk de rest doen.” Je hebt ondersteuning nodig. Denk aan een boekhouder, een belastingadviseur, iemand die je advies geeft over bestaande – of te verwachten regelingen wanneer je wilt investeren. Wat weet je bijvoorbeeld over Europese subsidies? Misschien laat je wel, zonder het te beseffen, geld liggen.

 

Accountant en een radiomaker: een unlikely couple

Veel ondernemers denken dat met investeren alleen maar nieuwe technologie of opleidingen bedoeld worden. Investeren is geld besteden met als doel meer winst te kunnen maken. Investeren is daarom ook een goede accountant of boekhouder zoeken. Iemand die je helpt om de financiële administratie te ordenen, inzichtelijk te maken en te gebruiken bij beslissingen. Maar ook iemand die je helpt bij het betalen en het besparen van belastingen. Die raad weet met al die aftrekkansen en ze kan toepassen.

 

Goed radiomaken heeft veel weg van goed ondernemen

Een goed ondernemer, een succesvol ondernemer is relatief makkelijk te herkennen. Dat is iemand die je met een glimlach tegemoet treedt. Gewoonweg omdat hij weet dat alles op orde is, zijn beperkingen kent en accepteert en die niets aan het toeval over laat. Het is die ondernemer die een paar uur per maand overlegt met zijn administratiekantoor. Die alleen al daardoor heel wat extra uren kan besteden aan het binnen halen van nieuwe opdrachten, aan het onderhouden van contacten en het uitbouwen van zijn netwerk. Alles dankzij het delegeren van taken waarbij hijzelf zich niet zo happy voelt. Door zijn eigen kracht in te zetten en de kracht van de accountant in te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *