Radio wordt digitaal: Hoe een programmeur je met nieuwe techniek meer bereik geeft

Radio wordt digitaal: Hoe een programmeur je met nieuwe techniek meer bereik geeft

Radio wordt digitaal: Hoe een programmeur je met nieuwe techniek meer bereik geeft

Slimme apps en technologie die ons het meeste werk uit handen nemen, we kijken er al lang niet meer van op. Daarnaast kan nieuwe technologie je helpen veel meer luisteraars bereiken. Gemak dient de mens en daar wordt gretig op ingespeeld door inventieve bedrijven die het leven veraangenamen. Met een handige app de temperatuur instellen zodat je huis de juiste temperatuur heeft bij thuiskomst en de wereld afstruinen naar de ideale date, de technologie staat nergens meer voor. Achter alle technologische snufjes schuilen de creatieve breins van programmeurs die ervoor zorgen dat ingewikkelde processen op een dienblad aangereikt en zelfs door de jonge generatie begrepen worden.

 

Een goede programmeur: het fundament voor succesvolle digitale radiomakers

Het werk van een programmeur kan vergeleken worden met dat van een architect. Een goed functionerende app, computer of ander hoogstaand werkje dient immers niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van het bedrijf, maar vooral de gebruiker op zijn wenken te bedienen. Hiervoor is een stevig fundament nodig en dit wordt geïmplementeerd door de programmeur via de broncode geschreven in een programmeertaal (bijvoorbeeld Java of HTML). In deze code, die het fundament vormt, ligt het geheim van de werking van het eindproduct.

 

Om tot een goed eindproduct te komen dient de programmeur daarom niet alleen te luisteren naar de eisen van de opdrachtgever, maar moet deze vooral rekening houden met de eindgebruiker. Creativiteit, een analytisch vermogen en out of the box denken zijn slechts enkele van de eigenschappen die bepalen of een programmeur succesvol is of niet.

 

 

Het vinden van een goede programmeur die radiomakers begrijpt

Voorgaand stuk laat het belang van een goede programmeur zien. Bij de zoektocht naar een goede programmeur dient dus op een aantal facetten gelet te worden. Staar je allereerst niet blind op waar de programmeur zit. Hij kan ook in het buitenland werken. Natuurlijk dient de software ontwikkelaar te beschikken over de benodigde papieren, maar werkervaring met goede referenties, het uitwerken van een idee naar een goed product en eigen inbreng zijn van nog groter belang. Wordt gelet op al deze aspecten dan moge duidelijk zijn dat het vinden van een goede programmeur tijd en werk vereist. Is men er echter eenmaal in geslaagd de juiste man of vrouw voor de job te vinden, dan dient er alles aan gedaan te worden om deze in dienst te houden.

 

Het slimme whizzkid de programmeur van morgen

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met technologie en daarom is het niet verwonderlijk dat steeds vaker de roep opgaat om informatica nog meer in het onderwijs te integreren. In Amerika is men inmiddels zo ver dat men miljarden vrij wil maken voor scholieren van het laatste jaar van het middelbaar onderwijs om ze optimaal te onderwijzen in programmeren. Een goede investering, want de generatie die opgroeit met hoogstaande technologische snufjes bestaat uit steeds meer whizzkids voor wie de computer geen geheimen meer heeft. Bovendien wordt hiermee de weg vrij gemaakt voor het opleiden van nog meer goede programmeurs, die gezien de technologische ontwikkelingen in de toekomst steeds vaker nodig zullen zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *